Jänöperhe sai perheenlisäystä – ohje lasten koon Jänönpoikaslapasiin

Aikuisten Jänölapaset (linkki esittelyyn ja ohjeeseen) herättivät nopeasti sekä täällä kotona että somessa toiveen saada Jänölapasia myös lasten koossa. Piirtelemällä vähän lisää syntyivät Jänönpoikaslapaset, jotka voi toteuttaa 28, 32 tai 36 silmukan ympärysmitalla eli suurin piirtein yksivuotiaasta alakouluikäiseen lapsen käden mukaan. Myös Jänönpoikaslapaset neulotaan 200 m / 100 g -vahvuisesta langasta eli esimerkiksi seiskaveikasta, koska ainakin omien ipanoideni kädet palelevat sitä ohuemmissa.

liMalli: Jänönpoikaslapaset, oma malli (PDF-ohje jutun lopussa)
Lanka: Novita 7 Veljestä, isommat 47 g ja pienemmät 37 g
Puikot: 3,5 mm ja 3,0 mm sukkapuikot

Isompi lapsista alkoi kesken jänönpoikasten piirtelemisen miettiä, että hän ehkä haluaisikin kukkalapaset (linkki hänen edellisiin kukkalapasiinsa), sydänlapaset, ponilapaset, yksisarvislapaset tai nallelapaset. Päädyin kompromissiin ja piirsin Jänönpoikaslapasiin kukkaresorin. Nallet, ponit ja yksisarviset saivat tällä kertaa odottaa – nalleihin tosin olen jo piirtänyt kaavionkin joskus pikkuista nukuttaessa. Pienemmälle halusin yksinkertaistaa ja tein ihan vain joustinneuletta (kaaviot kukkaresoriin löytyvät ohjeesta kaikkiin kokoihin). Myös pitsiresori onnistuu lasten koossa siinä missä aikuistenkin.

Isommissa koissa lapasen kämmenpuolla on vaaleita pilkkuja tummalla taustalla, pienimmässä koossa tummia pilkkuja vaalealla pohjalla. Kaikissa koissa on kirjoneulepeukalo samaan henkeen kuin aikuisten Jänölapasissa.

Minä neuloin isommalle koon C ilman lisäkerroksia ja pienemmälle koon B ilman lisäkerroksia. Isompi valitsi silmukointi- ja kukkavärit itse; pienemmälle oli tärkeintä, että lapasissa on kanit ja että ne eivät ole isot niin kuin äidin (hän on jopa nukkunut lapaset käsissään ja Jänö sylissään).

Pienemmän rakkaat kani-vantar, niin kuin hän itse sanoo. Nyt ei enää tarvitse lainata äidiltä ja todeta surullisena, että ne ovat liian isot.
Isomman kukkaisjänöt. Minä olisin valinnut silmiin ruskeaa, mutta minä en olekaan päiväkoti-ikäinen, jonka lempivärit ovat vaalenpunainen, vaaleansininen ja violetti.

Mitäs pidätte? Meillä kotona jänöt lisääntyvät kuin kanit, kun ohje aikuisten Jänösukkiin on testineulonnassa ja lasten kirjoitusvaiheessa. Jossakin vaiheessa pitäisi ehkä ainakin vaihtaa eläintä.

Aurinkoista loppuviikkoa ja ohje, olkaa hyvät!

2 vastausta artikkeliin “Jänöperhe sai perheenlisäystä – ohje lasten koon Jänönpoikaslapasiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: