Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pikkiriikkiset lapaset

Työkaveri sai taannoin vauvan, ja tiesin toisen työkaverin neulovan vauvalle sukkia. Minä neuloin sitten lapaset. Nyt ne on myös toimitettu perille, joten kuvan julkaiseminen ei pilaa yllätystä.

Malli: Charlotta-lapaset, omasta päästä
Lanka: Hjertegarn Extrafine Merino 120, 28 g
Puikot: 3,5 mm ja 2,5 mm sukkapuikot

Neuloin minilapaset pehmoisesta merinovillasta nirkkoreunasta yhtenä putkena ilman peukaloa kärkikavennuksiin saakka. Kokoon otin mallia lasten nukkelaatikkoon jääneistä vauvalapasista, jotka ovat ensimmäisenä lämmittäneet ilmeisesti minua. Omat lapset tarjoutuivat käsimalleiksi pitkin neulomista mutta eivät enää mene vauvasta parhaalla tahdollakaan (vaikka se joskus olisi itse kustakin hauskaa). Käytin muuten 3,5 mm:n ja resoriin 2,5 mm:n puikkoja, mistä syntyy illuusio kavennuksista ranteessa.

Nämä lapaset syntyivät näin:

  1. Luo isommilla puikoilla nirkkoreunus: luo puikoille neuloen 3 s, neulo 2 s oikein, nosta oikeanpuoleinen vasemmanpuoleisen yli, nosta oikean puikon silmukka vasemmalle puikolle (= 2 s lisää), toista yhteensä 16 kertaa = 32 s.
  2. Jaa silmukat tasan neljälle puikolle, 8 s kullekin. Neulo 8 krs sileää oikeaa.
  3. Vaihda pienempiin puikkoihin ja neulo 8 krs 2 o, 2 n -joustinneuletta siten, että aloitat ja lopetat kunkin kerroksen (ja puikon) yhteen oikeaan (näin joustinneule sijoittuu symmetrisesti).
  4. Vaihda isompiin puikkoihin ja neulo n. 7,5 cm sileää.
  5. Tee kärkikavennukset: I ja III puikolla neulo 1 s oikein, tee ssk-kavennus ja neulo loput oikein, II ja IV puikolla neuloa oikein, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen ja 1 s oikein. Toista kavennuksia, kunnes kullakin puikolla on jäljellä 3 s (yhteensä 12 s). Silmukoi loput silmukat yhteen, I ja II puikkojen silmukat III ja IV puikkojen silmukoihin.
  6. Tee toinen lapanen samoin, päättele langat ja viimeistele.

One thought on “Pikkiriikkiset lapaset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: