Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Jänösukat lapselle (ohje)

Työt ovat tässä kuussa tehokkaasti vieneet ajan ja mehut, ja niinpä en ole saanut harrastettua ohjeiden kirjoittamista ollenkaan sitä tahtia, kuin olisin toivonut. Nyt kuitenkin sain vihdoin lapsen kokoisten Jänösukkien ohjeen kirjoitettua puhtaaksi testineulonnan jäljiltä ja oman pienen sukat kuvattua. Ohje löytyy jutun lopusta PDF:nä, ja sieltä voi klikkailla itsensä kätevästi myös muiden jänöperheen jäsenten eli lasten ja aikuisten lapasten ja aikuisten sukkien esittelyihin. Kiitos jälleen upeille testineulojille!

Malli: Jänösukat lapselle, oma malli (PDF jutun lopussa), koko B (29)
Lanka: Novita Nalle, 74 g
Puikot: 3,0 mm ja 2,5 mm sukkapuikot

Neuloessa tuntui, että nämä saattavat olla kauneimmat sukat, jotka olen neulonut. Jotenkin tuo ruskean ja luonnonvaalean yhdistelmä kolahti, vaikka tai ehkä koska useimmiten ihastun väreihin, ja tykkään kovasti näiden söpöjen jänöjen ja romanttisten lehtikiehkuroiden yhdistelmästä. Jotakin kertoo myös se, että kirkkaita värejä rakastava lapsi rakastui sukkiinsa. Hän valitsi pitkän harkinnan jälkeen jänöilleen vaaleansiniset silmät. Harkinnassa vielä on, lisäämmekö resoriin samasta langasta tehdyt sukkanauharusetit.

Tykkään näistä pohjekavennusten kiehkuroista ja lehdistä edelleen hurjasti. Näissä keskikoon lapsen sukissa niiden lisäksi ja kiilakavennusten lisäksi kiehkuroilla on koristettu myös kärkikavennukset.

Ohjeessa on kolme kokoa, joista jokaiseen on jonkin verran säätövaraa terän pituuteen vaihtamalla kärkikavennusta. Mikäli arvot kahden koon välillä, voit valita koon sen mukaan, arvioitko sukat saavan lapsen pohkeita kapeammiksi vai pyöreämmiksi. Pohjekavennusten suhteen en toistaiseksi ole keksinyt taloudellista tapaa säätää ohjetta eri kokoisiin lapsen pohkeisiin, mutta jos tarvitset kapeampaa tai leveämpää pohjekavennuskaitaletta, voit käyttää aikuisten sukkia pohjana. Tällöin täytyy kuitenkin huomata, että aikuisten sukkien varret ovat suhteessa pidemmät kuin lasten koot A ja B.

Testineulojatkin saivat aikaan aivan ihania Jänösukkia lapsille. Tässä Päivin koon A (28–29) jänöt, jotka ovat matkaamassa hyväntekeväisyyteen jonkun pienen potilaan iloksi, ja Sussen koon C (35–36) jänöt.

Näissä Päivin vaaleanpunaisissa jänöissä näkyy, miten terän pituutta säädetään. Koossa 24 kavennukset voisi aloittaa nauhakavennuksina heti jänön leuan alkaessa kaventua, kun taas tähän kokoon 28–29 terää on jatkettu vielä leuan jälkeenkin pari senttiä ennen symmetristä sädekavennusta.

Myös Sussen Jänösukat ovat koossa C kokohaitarin yläpäässä. Niihin on kolmansien jänöjen jälkeen vielä neulottu vähän jänöjen vartaloa ja kiehkurat keskelle nauhakavennuksia.

Muut jänöperheen jäsenet löytyvät näiden linkkien takaa:

Valoa marraskuun loppuun ja joulun odotukseen! Tässä ohje:

One thought on “Jänösukat lapselle (ohje)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: