Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Brachiosauruksia lasten lapasissa (ohje)

Päiväkodin kevättapahtumaan pyydettiin arpajaisvoittoja. Minua ei huvittanut ostaa mitään vaan piirtää ja neuloa kuvio, josta mahdollisimman moni lapsi tykkäisi. Dinosaurukset ovat tänä vuonna olleet tosi kova juttu etenkin isompien ryhmissä, sekä tyttöjen että poikien keskuudessa (arvatkaa vain, monestiko meillä on laulettu, että tyrannosaurus rex ei tykkää keksistä vaan syö lihaa ja kerrottu, mitä dinosaurusten lajeja ja alalahkoja oli). Niinpä päädyin piirtämään pitkäkaulaisia ja vinoselkäisiä brachiosauruksia, koska ne sai hyvin sopimaan pystykuvaan. Brachiosaurusäidit saivat seurakseen pienet brachiosauruksen poikaset, taustalle palmut ja taivaalle lentoliskot.

Malli: Brachiosaurievantar, oma malli (PDF-ohje tämän artikkelin lopussa)
Lanka: Kehrä Lauri ja Novita 7 Veljestä, 37 g
Puikot: 3,5 mm ja 3,0 mm sukkapuikot

Kuten olen todennut ennenkin, tykkään paksuista lapasista, koska lapasten kuuluu lämmittää. Sitä paitsi ne neuloutuvatkin nopeammin. Siksi myös Brachiosaurievantar eli Brachiosauruslapaset neulotaan 200 m / 100 g -vahvuisesta langasta eli esimerkiksi seiskaveikasta. Itse käytin vajaita keriä Kehrän Lauria (vihreä) ja Novitan 7 Veljestä (sininen). Olisin ehkä halunnut lopulta suuremman kontrastin, mutta menevät nämä näinkin.

Lapasmalliin on piirretty vain yksi silmukkamäärä, 32 s. Hieman tiheyttä säätämällä tämän vahvuisista langoista sillä neuloo lapaset leikki-ikäiselle tai pikkukoululaiselle, joka käyttää suurin piirtein vaatekokoa 104–128.

Lapasten peukalot ja resorit neulotaan kuviovärillä.

Koska esikoinen tarvitsee ensi talveksi uudet lapaset, jotta ainakin yhdet kerrallaan olisivat kuivat, käymme keskustelua siitä, millaiset olisivat kivoimmat. Tällä hetkellä kilpailua vaikuttavat johtavan vaaleanpunataustaiset brachiosaurukset ja yksisarviset, joista olen piirtänyt yhden mallinkin. Saa nähdä, mitä syntyy.

Vaikka se ei näin lapasen kahdelle puolelle taitettuna oikein näy, pikkuinen brachiosaurus kulkee äitisauruksen perässä, ja äiti kurkistaa taakseen, sauraako jälkikasvu vai onko se lähtenyt seikkailemaan. Kuvio voisi olla hauska myös vaikkapa villapaidassa.

Täältä voi kurkkia muita lapasohjeitani lapsille:

Mahtavaa kesän alkua! PDF-ohje Brachiosaurievantareihin, olkaa hyvät:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: